Terug naar Nieuws

DOS-uitje op zaterdag 29 september 2018

Om 8 uur vertrokken we met twee bussen van Ter Doest, gevuld met 62 DOS-leden. Het was mistig, maar het beloofde een prachtig zonnige dag te worden. Om 9 uur werd gestopt voor koffie met een lekker gebakje in Pannenkoekenrestaurant Bergzicht. Vervolgens reden we richting Utrecht en begon menigeen te raden waar we naar toe zouden gaan. De buschauffeur vertelde ondertussen wetenswaardigheden die we onderweg zagen. Uiteindelijk kwamen we op de plaats van de bestemming: De Maeslantkering vlakbij Hoek van Holland. Hier kregen we eerst een film te zien en daarna werden we in twee groepen verdeeld voor een rondleiding binnen en buiten. De gids vertelde zeer enthousiast en er werden veel foto’s gemaakt. Menigeen duizelde het van alle technische informatie, maar iedereen was enorm onder de indruk van dit staaltje waterbeheersing.

 

Om kwart voor 1 kon van een lunch worden genoten en nam iedereen folders mee om thuis nog eens na te lezen. Vervolgens reden we richting de Rotterdamse haven en bij het zien van hoge flatgebouwen waar bewoners op hun balkon zaten zeiden velen in de bus toch wel heel blij te zijn om in de mooie Achterhoek te wonen.

In de haven – op de Kop van Zuid – lag een grote Spido-rondvaartboot ons op te wachten waar je zowel beneden als boven kon zitten en  van de zon genieten. We zagen enorme schepen en dokken alsmede de ss Rotterdam van de Holland Amerika Lijn. Zeer indrukwekkend.

Na afloop van de rondvaart vertrok de bus weer richting de Achterhoek en om ongeveer 19 uur waren we bij de Heksenlaak. Hier konden we van een heerlijk koud en warm buffet genieten en napraten over deze prachtige dag.