Wandelbegeleiding

Met ingang van september 2021 zijn we gestart met het wandelen onder begeleiding.

Met als doel personen die net beginnen met wandelen, om bv conditie te verbeteren, herstellende zijn van, op weg te helpen/te begeleiden om blaren en spierpijn zoveel mogelijk te voorkomen. En vooral te laten ervaren dat wandelen naast gezond ook leuk is en je hoofd zo lekker leeg kan maken.

Of voor mensen die graag op een doordeweekse ochtend samen met anderen een paar uurtjes laagdrempelig willen bewegen in de buitenlucht.

Dick Korenblek, fervent en doorgewinterde wandelaar begeleidt dit groepje en mocht hij een keer verhinderd zijn, dan wandelt Ab Hamer mee.

In eerste instantie zijn het kleine tochten van ongeveer 5 á 6 kilometer. Na verloop van tijd en in overleg worden het aantal kilometers uitgebreid. Met een maximum van 10 tot 12 km. Spieren en voeten krijgen zo de tijd om te wennen aan het wandelen.

Er wordt onderweg ten allen tijden rekening gehouden met elkaar. Soms moet je dus even wachten op een medewandelaar, die het net even iets meer moeite of tijd kost om een stukje van de route af te leggen.

Bij voldoende belangstelling kan het voorkomen dat er 2 groepjes gemaakt worden; 1 voor de iets minder snelle wandelaar en/of iets kortere afstand en 1 groepje voor de iets snellere en iets langere afstand. Maar ook dit gaat in goed overleg met elkaar.

U van harte welkom om een keer geheel vrijblijvend mee te lopen.

Wanneer

Elke maandagochtend om 09.00 uur

Waar

Verzamelpunt: Maandagsdijk 1B in Barchem (bij het ‘Barchhok’)

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Extra

Indien mogelijk drinken we gezamenlijk een kopje koffie/thee onderweg (deze kosten zijn wel voor eigen rekening).