Wandelbegeleiding

Na een lange periode waarin geen georganiseerde tochten konden plaatsvinden, is het nu weer mogelijk om gezamenlijk te gaan wandelen!

Met ingang van 20 september 2021 zijn we daarom gestart met het wandelen onder de bezielende leiding van Dick Korenblek, fervent en doorgewinterde wandelaar.

Dick: ‘De in eerste instantie kleine tochten van ongeveer 5 á 6 kilometer zijn na de coronaperiode prima om weer in beweging te komen. De spieren moeten weer wennen, maar ook onze voeten zijn het niet meer echt gewend om monotoon te blijven stappen.

Veel mensen die denken dat ze op het werk en rondom het huis kilometers lopen komen bedrogen uit als ze gebruik maken van een stappenteller. Zij lopen hooguit 3,5 km op een drukke werkdag; dat is wel ruim een half uur aaneengesloten lopen. Voor de dagelijkse, gezonde beweging is dit voldoende, maar veel dagen komt men daar bij lange na niet aan. Dus met een aantal mensen een stukje gaan wandelen geeft een onverwachte wending in het bewegen.

Na de eerste paar keer, waar we echt kalm zijn begonnen, waren er toch mensen die de volgende dag een beetje spierpijn hadden, maar dat is niet erg als je de grenzen wil verleggen’.

WANNEER
Elke maandagochtend om 9.00 uur
(óók als het regent, dat maakt het wandelen juist speciaal)

WAAR
Verzamelpunt: Maandagsdijk 1B in Barchem (bij het ‘Barchhok’).

EXTRA
Indien mogelijk drinken we gezamenlijk een kopje koffie/thee onderweg.

KOSTEN
Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Doet u ook mee met dit gezellige, sportieve uurtje waarbij rekening wordt gehouden met elke wandelaar? Graag tot maandag!